el CEB a la XIII TROBADA DE CENTRES D’ESTUDIS I ESTUDIOSOS D’ERAMPRUNYÀ

El tema d’aquesta edició de les trobades és l’ Estiueig i turisme a Eramprunyà als segles XIX I XX.

Des del Centre d’Estudis Beguetans presentem quatre treballs que aporten una mirada diferent i complementaria al fenomen de l’estiueig d’aquella època, clarament relacionat amb la moda benestant de “l’estiueig de salut”: des dels primers hostals i cases de sojorn, continuant amb la transformació dels masos per acollir i rellogar a estiuejants, l’arquitectura de les primeres construccions de cases d’estiuejants, les excursions científiques i de descoberta que s’organitzaven a l’entorn de Begues i alguns projectes que, per sort, no van arribar mai a veure la llum, en bona part a causa del model urbanístic/turístic i la filosofia de contenció que es va aplicar a Begues als anys 60 i 70.

Els noms dels treballs, que tan aviat com siguin publicats pels organitzadors de les trobades també publicarèm en aquest web són:

Arquitectura i creixement urbà de Begues entre finals del segle XIX i principis del segle XX (1886-1936). Els habitatges d’estiueig, segons la documentació gràfica localitzada. Jordi Dolz.

Excursions científiques, hostals i cases de sojorn a Begues al segle XIX. Víctor Mata.

La transformació de les masies de Begues per influencia de l’estiueig. Dos casos concrets: La Parellada i Cal Fusteret. Elicinia Fierro Milà

Com no és el territori de Begues gràcies a l’estiueig. Xavier Parellada Viladoms

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *