segona resposta de ree al projecte de soterrament de les línies elèctriques

REE Red Eléctrica de España, S.A.U va respondre per segon cop als escrits tramitats per diverses entitats demanant el soterrament de les línies elèctriques al pas pel nucli urbà de Begues.

Aquest segon escrit, de 10 de setembre de 2020, dona resposta a un altre document d’al·legacions presentat el 15 d’agost de 2020.

Trobem molt important que REE afirmi ara que el cost de soterrar és 3.5 o 4 vegades més car que desplaçar, quan al projecte de 2017 afirmava que el cost era entre 15 i 20 vegades superior.

També reconeix que dins del cost de soterrar hi ha comptat el cost d’una nova línia aèria que ve d’Olesa i va fins al punt Sud. Descomptant aquesta nova línia, que no té res a veure amb la que passa pel centre del poble, el cost encara serà menor.

Comparat amb el traçat de soterrament estudiat per REE, el traçat de soterrament que hem proposat és més curt, més pla, discorre per la vora de camins no pavimentats minimitzant les afectacions, i les característiques del subsol al llarg del traçat no semblen ser problemàtiques. Per tant, molt probablement encara tingui un cost menor. Serà més car que desplaçar, això sí, però força més econòmic i senzill del que s’ha fet creure els darrers anys i ambientalment infinitament més econòmic que desplaçar.

En un context d’emergència climàtica, no es pot continuar malmetent la natura si hi ha alternatives. Soterrar al pas de nuclis urbans és l’única opció permesa a molts països europeus. Si voleu sumar-vos a la Plataforma Stop Alta Tensió al Baix, aquí teniu l’enllaç

Ara la decisió final està en mans de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Podeu trobar en aquests enllaços

Al·legacions 2020

Resposta de REE i la nostra resposta (agost 2020)

Segona resposta de REE (setembre 2020)

Bis_20_0307_LDeg_NRE-1518778

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *