28 nous HABITATGES A L’ENTORN DE CAN MARTÍ

Fins a finals de febrer estarà a informació pública una proposta urbanística de promoció privada per bastir 28 habitatges a l’entorn de la masia de can Martí. El Ple municipal del passat 25 de novembre va aprovar inicialment el projecte.

Des del Centre d’Estudis Beguetans (CEB) no ens sembla encertat bastir habitatges bifamiliars en parcel·les tan petites (en 600 metres quadrats dos habitatges, cadascún amb planta semisoterrani, planta baixa i planta pis), ja que eliminen pràcticament tot el verd i li treu visibilitat a una de les masies més antigues del poble, documentada des del segle XIV. A més creiem que no és aquest el tipus d’habitatge que Begues necessita. Per aixó proposem que es modifiqui per una tipologia plurifamiliar que entenem com a més sostenible i alhora creiem que es pot integrar molt millor al voltant d’aquest turó on antigament estava situat el Puig de la Vila.

Per tal conscienciar a la ciutadania de la importància de la intervenció urbanística que està sobre la taula, poder valorar i comparar la proposta que fa la propietat privada i la proposta que fem des del CEB, us facilitem l’enllaç als documents que estan a informació pública.

MODIFICACIO PLA GENERAL 29 UA 9 CAN PAU MARTI

PROJECTE MODIFICACIO REPARCEL·LACIO URBANISTICA UA 9 CAN PAU MARTI

així com els informes tècnics i jurídics que es van aprovar al Ple.

INFORME JURÍDIC

INFORME TÈCNIC

A le imatges que acompanyen aquest escrit hi ha dues vistes de can Martí i el planol amb el que es proposa construir.

Us facilitem aquesta informació tot i ens agradaria que us engresquèsiu a dir a vostra en aquest debat urbanístic on està en joc el creixement del poble. Hem de ser conscients del que representa cada bocí del territori que s’intenta urbanitzar i que aquest estigui resolt de la millor manera possible atenent als interessos generals de la ciutadania i sobre tot tenint present la memòria històrica dels errors urbanístics que s’ha produït en el passat i que no desitgem que es tornin a repetir.

En aquesta línia de debat fa un any el CEB va tramitar un document al departament de Territori i Sostenibilitat per tal de reconduir les propostes de creixement que tenim des de fa molts anys al poble per tal que siguin intervencions urbanistiques més adaptades a les necessitats actuals de la ciutadania i que alhora siguin ambientalment sostenibles. El podeu trobar en aquest enllaç

Qualsevol aportació ens la podeu fer a mans al correu del CEB centredestudisbeguetans@gmail.com

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *