nou reglament d’usos d’espais municipals

L’ajuntament va obrir un procés participatiu per definir un nou reglament d’usos dels espais municipals per regular l’accés per part de les entitats, associacions, ciutadania i empreses del municipi.

Des del Centre d’Estudis Beguetans, conjuntament amb l’Assemblea Feminista Les Agulles de Begues i l’Ateneu Assembleari de Begues vam preparar un document amb propostes, que esperem siguin acceptades per la comissió que ha de redactar el reglament. Ens agrada col·laborar i treballar amb altres entitats. A més vam donar a conèixer les nostres propostes a la taula d’entitats, on hi són totes representades, abans de vèncer el termini per si algun altra entitat volia recollir alguna de les reflexions que vam exposar.

Ens sembla una iniciativa encertada per resoldre mancances en els usos dels espais, i que ens ha de permetre ser més ambicioses a l’hora de potenciar el teixit associatiu i ciutadà.

Entre les més de 20 propostes que fem, destaquem que, un veritable procés participatiu és aquell en que la ciutadania participa no sols fent propostes, sinó també en el procés de deliberació, el de presa de decisions i el de seguiment. Per tant hem proposat que hi hagi representants de les entitats i ciutadania a la comissió que ha de treballar el reglament (que podria ser la mateixa que en faci el seguiment) i que aquest, un cop elaborat sigui exposat a la ciutadania abans d’anar al Ple.

Voleu llegir les propostes que hem fet? Aquí les teniu!

proces-participatiu-reglament-usos

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *