APROVADA LA CONCESIÓ PROVISIONAL DE LLICÈNCIA AMBIENTAL PER A LA INSTAL·LACIÓ DEL SEGON DIPÓSIT DE GAS NATURAL A BEGUES

En data 6 de febrer vam rebre la resposta a les al·legacions que, amb l’Ateneu Assembleari de Begues i Les Agulles assemblea feminista de Begues, havíem presentat l’agost de 2020, davant la proposta d’instal·lació d’un segon dipòsit de gas natural liquat, doblant la capacitat actual.

La resposta ha estat minsa. L’alcaldessa resol desestimar totes les al·legacions. Dels dubtes i preguntes que vam exposar, únicament es responen quatre, dient:

  1. Que no es procedent tractar aquest tema en un Ple, ja que la competència per resoldre les llicències ambientals és d’alcaldia.
  2. Que la política energètica del municipi és apostar per les energies alternatives a les instal·lacions municipals.
  3. Que instal·lar gas natural té un sentit ambiental ja que substitueix l’ús de gas-oil a moltes llars, carburant de major impacte ambiental.
  4. No s’accepta afegir el conveni entre Nedgia i l’ajuntament (2013) atès que per tramitar la llicència ambiental no cal.

Al ple de dimecres 24 de febrer, al llistat de decrets de “donar compte” es va incloure el decret de concessió provisional de la llicència ambiental per part de l’alcaldessa. Un cop sol·licitat el decret i havent rebut una copia, llegim que el 4 de desembre es va rebre l’informe corresponent a la ponència ambiental per part de l’AMB. Al decret també diu que s’adjunta aquest informe de l’AMB però no hi és, ni l’hem rebut.

Al decret diu que es va transmetre tot l’expedient a l’òrgan ambiental de l’AMB a fi que aquest poguès fer l’informe.

Entenem que dins l’expedient l’ajuntament va incloure les al·legacions que vam realitzar. Així ho vam demanar quan vam tramitar les al·legacions, sol·licitant resposta de l’organisme que haguès de donar el vist i plau ambiental i també de l’empresa. No tenim cap constància de que l’ajuntament ho hagi fet així, i no tenim cap noticia ni de l’AMB ni de Nedgia.

Per aquest motiu i donat que la majoria de preguntes que varem fer han quedat sense respondre, estem preparant un recurs.

Aquí podeu trobar les al·legacions que ja vam publicar al web.

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *