comissió de patrimoni (26/10/2020): Les planes, torre montserrat i carrer sant domènec

Aquest són els punts que es van tractar a la comissió

  1. Rehabilitació i canvi d’ús habitatge c/ Sant Domènec 18.
  2. Control cromatisme edifici Les Planes.
  3. Control cromatisme edifici Torre Montserrat ptge. Sant Martí.

Presentem un prec oral per impulsar l’aprovació del Catàleg de Patrimoni. L’ajuntament està fent ús d’un catàleg no aprovat i que cal sotmetre a la consideració de la comissió de Patrimoni. No pot ser que es facin servir les fitxes del document d’esborrany del catàleg, que no estan a disposició del CEB i no són vigents per no haver estat aprovades.

Presentem un prec oral demanant que la modificació parcial MP28 que regula els usos del sòl no urbanitzable no especialment protegit s’hauria d’haver dut a la comissió de Patrimoni ja que té grans afectacions patrimonials. El patrimoni no és únicament l’arquitectònic. El primer tinent d’alcaldia, en Joan Molina, respon que la MP28 no es sotmet a  consideració de la comissió per expressa voluntat política, tal com consta a l’acta de la comissió.

Resum de la nostra valoració:

  • Carrer Sant Domènec 18: No ens oposem a la transformació de l’edifici però cal conservar la façana i recuperar els elements que s’han perdut per les reformes fetes en les darreres dècades: l’arc rebaixat del portal d’entrada i els emmarcats de finestres i balconeres. Si no som exigents amb aquests elements tradicionals acabaran desapareixent els pocs que queden.
  • Cromatisme masia Les Planes: La documentació gràfica antiga és prou abundant com per tenir clar que l’edifici era arrebossat blanc a les façanes principals i de pedra i morter sense pintar a les secundaries. Caldria recuperar aquest cromatisme en comptes del color ocre acabat de pintar, ja que aquest color no s’ajusta ni al color que ha tingut històricament ni al tradicional de les masies beguetanes, ni s’integra amb l’entorn.
  • Cromatismes Torre Montserrat: Malgrat el color escollit pot ser una mica polèmic, no ens hi oposem ja que queda dins dels admesos per la normativa vigent i no es tracta d’un edifici històric sinó d’una torre moderna d’estiueig. Caldria diferenciar els color dels emmarcats. Potser aniria bé elaborar una carta de colors com s’ha fet a altres municipis.

Podeu llegir aquí el nostre informe sencer:

Inf-CEB-Com-Patrim-26.10.2020_def

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *