la transformació de les masies de begues per influència de l’estiueig i biodiversitat urbana a begues: la importància del bosc urbà

Dissabte 5 de juny va tenir lloc la darrera sessió de les tertúlies a la fresca. Més de seixanta persones van assistir a les ponències d’Elicinia Fierro i Rafa González.

L’Elicinia, agafant com exemple els casos de la Parellada i cal Fusteret, ens va explicar les transformacions d’ambdues i que potser es podria dir que els primers estiuejants van ser els hisendats i terratinents, provinents de la burgesia urbana, que van comprar cases i grans extensions de terreny i que únicament feien estades puntuals a les seves propietats. Posteriorment va arribar la moda de l’estieueig de salut que va fer que moltes masies adaptessin alguns espais per encabir-los.

Podeu llegir i descarregar-vos la presentació aquí

transformacio-masies

Amb en Rafa vam aprendre com es mesura la biodiversitat i quins factors l’afavoreixen a Begues. Posteriorment ens va anar mostrant la gran biodiversitat que hi ha als carrers i jardins del poble, florística, invertebrats, aràcnids, insectes, papallones, anfibis, rèptils, mamífers i ocells. Ens va mostrar les dades del gran nombre d’atropellaments que es produeixen, com fa el seguiment urbà dels ocells, i també el gran nombre d’arbres singulars que hi ha al poble i que cal mantenir per preservar aquesta biodiversitat.

Podeu llegir i descarregar-vos la presentació aquí.

BiodivBegues

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *