la subestació elèctrica de begues cada cop és més gran

El dia 7 de juliol es va publicar un edicte amb l’aprovació definitiva del text refòs del pla especial autònom (PEUA) per a l’ampliació de la subestació de Begues 220 kV, als termes de Begues i Vallirana. Aquesta ampliació es deu a que es vol fer arribar una nova línia de 220 kV i cal ampliar la SE en 5.577 metres quadrats més.

Des del CEB hem presentat un recurs entre d’altres motius perquè bona part de l’espai ocupat per la subestació elèctrica 400 kV queda dins del sòl no urbanitzable sense cap tipus de qualificació reconeguda al terme municipal de Begues. No te la clau 4 (infraestructures i serveis tècnics). I tot i no tenir-la, i per tant no tenir regularitzada ni legalitzada la seva situació urbanística, es planifica que hi arribin noves línies, com ja hem vist darrerament amb el projecte anomenat Clúster Begues. I això que REE va donar permís a l’empresa que proposa aquest projecte per accedir a la subestació elèctrica.

D’altra banda l’any 2015 REE va ampliar la subestació de 400 kV en 5.885 metres quadrats, sense tenir en compte els tràmits establerts a la llei d’urbanisme DL 1/2010 i la llei 3/2012.

Tampoc no quadren els metres quadrats, hi ha una diferència de 9.223,00 metres quadrats entre les dades que es donen ara i les que s’havien donat fa anys. Tots aquests canvis haurien de quedar reflectits al Pla General de Begues i no hi són.

Podeu trobar aquí el recurs que hem redactat, una addenda amb documentació relacionada, així com l’edicte d’aprovació definitiva i el document comprensiu elaborat per REE.

Recurs_PEUAsubestacioBegues_CEB

docAnnex_Recurs_PEUAsubestacioBegues_CEB

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *