lA XIV trobada d’eramprunyà es fa a Begues

La XIV edició de la trobada de centres d’estudis i d’estudiosos d’Eramprunyà tindrà lloc el dissabte 13 de novembre a Begues i està organitzada pel Centre d’Estudis Beguetans. És el tercer cop que la trobada es fa a Begues.

La trobada serà al teatre El Goula del Centre Cívic (plaça de l’U d’Octubre de 2017,
núm. 1) i començarà a les 8:30 del matí. L’assistència és oberta i gratuïta per a tothom.

El tema escollit enguany és “la llar a Eramprunyà: llocs i formes de viure abans del s.XX”. Això vol dir que totes les comunicacions estaran relacionades amb aquest tema i ubicades a l’àmbit geogràfic de l’antiga baronia d’Eramprunyà i terres adjacents, es a dir, els actuals municipis de Castelldefels, Begues, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat i Sant Boi de Llobregat.

La primera trobada es va fer a Gavà l’any 2008. Es van presentar 5 treballs i van participar 5 municipis. La segona es van fer a Begues l’any 2009 i el tema va ser “el camí Ral, camins antics i altres temes” amb 11 treballs. La VIII trobada es va tornar a fer a Begues, l’any 2015, i el tema va ser “la immigració”.

Enguany hi ha 11 treballs de recerca que es presentaran públicament el dia 13 de novembre, entre els quals n’hi ha dos que se centren en Begues.

  • Característiques de l’arquitectura tradicional a Begues. Introducció als habitatges” de Jaume Viñas (AREB) i Xavier Parellada (CEB)
  • Elements apotropaics a les llars de Begues. Espantabruixes i altres proteccions” de Sílvia Ruiz (CEB).

Hi esteu totes convidades.

Al pdf que us podeu descarregar hi ha un resum de cadascun dels treballs que es presentaran així com l’horari.

Pre_actes_XIV_trobada_Eramprunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *