gas natural i biomassa al centre cívic

A començaments de novembre l’equip de govern va desestimar la major part de les al·legacions que vam presentar, aprovant definitivament substituir les dues calderes de biomassa del Centre Cívic que no funcionen gaire bé, per calderes de gas.

L’única proposta que vam fer que sí accepta és la de “dur a terme programes de formació relacionats amb el manteniment i operació de calderes de biomassa, amb la finalitat d’especialitzar a professionals existents a Begues i poder ser un poble pioner en garantir aquesta formació”. Ens alegra poder contribuir – sempre és la nostra intenció – a millorar propostes i projectes.

Seguim sense entendre que el projecte es justifiqui en base a dades recollides l’any 2017, quan al Centre Cívic sols hi havia dues calderes. De fet són les mateixes dades que es van emprar per justificar que calia instal·lar la tercera caldera de biomassa, com es va fer. Tampoc entenem que al demanar dades més actualitzades, la resposta sigui que les de 2020 no són significatives degut a la COVID. Es evident que les de 2020 no es poden emprar, però no seria més correcte que l’estudi es basès en les dades de 2019 o 2018, amb les tres calderes de biomassa funcionant?

La resta d’argumentació tècnica que desestima les al·legacions, no fa més que corroborar que la proposta era viable, correcta i la més sostenible.

Per què?

  • Diu que la caldera de biomassa instal·lada al 2017 és molt bona, automatitzada, té poques avaries i un rendiment energètic del 95% que representa un important estalvi energètic i econòmic.
  • Que la previsió és que les calderes de gas tinguin un funcionament molt reduït – d’un 6-7% del temps – ja que la resta del temps estarà funcionant la caldera de biomassa de 2017.
  • Que només es consumirà gas en casos puntuals com aturada tècnica o de manteniment preventiu i/o correctiu de la caldera i en casos de pics puntuals de demanda energètica.
  • Que en un futur està prevista la instal·lació d’una segona caldera de biomassa amb la finalitat de donar servei a instal·lacions municipals futures.

Tots aquests arguments avalen que la millor opció seria substituir les dues calderes que no funcionen per un altra caldera de biomassa similar a la de 2017 mantenint, evidentment la de 2017. L’únic cas que no quedaria cobert seria el de problemes en el subministrament o qualitat de la biomassa, però no hem vist enlloc un estudi de la freqüència amb la que això ha passat ni si ha passat.

Podeu trobar aquí la resposta rebuda i també l’enllaç a la noticia que ja vam publicar amb les nostres al·legacions

NOTIF-APROVACIO-DEFINITIVA-I-CONTESTA-ALEGACIONS-CENTRE-DE-CALOR-CENTRE-CIVI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *