convocada la comissió de patrimoni i estètica

El proper dia 18 de gener hi ha convocada una reunió de la comissió de patrimoni i estètica amb dos punts a l’ordre del dia.

  1. Projecte Pla Especial Catàleg de Patrimoni (PEP)
  2. Modificació puntual de la modificació puntual 30 del PGO

Estem estudiant tota la documentació però en principi volem manifestar que estem contents ja que vam demanar que abans de l’aprovació definitiva, tots dos documents passessin per la Comissió de Patrimoni: el catàleg perquè està directament relacionat amb l’àmbit de treball, expertesa i competències de la comissió, i la modificació Puntual del Pla General de Begues (MP PGO) num. 30 també, ja que defineix les modificacions del PGO necessàries perque s’adapti al que diu el PEP. Per tant tots dos s’han d’analitzar en paral·lel.

El PEP és importantíssim, en paraules de l’arquitecte municipal “garanteix la conservació, la investigació, difusió i el foment cultural de tots aquells bens que mereixen protecció, de manera que es puguin preservar, posar en valor i gaudir-ne en les millors condicions, tot traspassant-los a generacions futures.”. Si el PEP s’hagués aprovat una mica abans, alguna casa que sortia al catàleg i tenia la seva fitxa com a bé a protegir – fitxa que s’ha eliminat – , no hauria pogut ser enrunada o hauria d’haver conservat la façana o determinats elements. De la mateixa manera, també protegeix elements naturals com són alguns arbres del terme municipal.

Però és que a més el PEP és un document interessantíssim per aprendre sobre la història dels edificis, jaciments i altres elements paisatgístics o naturals del nostre entorn, ja que les fitxes realitzades per experts en els diferents camps contenen informació molt detallada – com notes històriques, referències bibliogràfiques – que costaria molt de trobar una a una.

Recordeu que en aquest enllaç us podeu baixar el catàleg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *