comissió de patrimoni 18/01/2022

El passat 18 de gener es va reunir la comissió de patrimoni i estètica per parlar del pla especial del catàleg de patrimoni de Begues. Pocs dies abans, divendres 14 de gener, l’ajuntament va fer una exposició pública del catàleg. En primer lloc volem manifestar que estem satisfets ja que dues de les peticions que vàrem exposar a la darrera comissió de patrimoni del 2021 s’han atès: l’ampliació del període d’exposició pública fins el 14 d’abril i, per tant, del termini per presentar al·legacions i fer consultes, i la presentació pública d’un document tan important com és el catàleg.

Podeu trobar aquí el document de valoració que, des del CEB, hem fet arribar als membres de la comissió de patrimoni i que constitueix la base del que es va parlar a la comissió així com la base de les al·legacions que estem preparant.

Al document expliquem que trobem deficient com s’ha informat als propietaris i com creiem que s’hauria de fer. També parlem de la composició de la futura comissió municipal de patrimoni, ja que al pla especial no s’esmenta la participació de les entitats que fan recerca en temes històrics i de patrimoni i ha de quedar clar i explícit que n’han de formar part.

Proposem canvis dels BCILs (Bens Culturals d’Interès Local) proposats i posem de manifest les mancances detectades, tant d’edificis, corrals, barraques, elements d’aigua, arbres, mines, avencs, escultures, camins històrics, sectors o conjunts, edificacions i elements que s’han de conservar ja que són de gran importància per fauna protegida, així com algunes errades i mancances a les fitxes.

Estem a la disposició de la ciutadania per qualsevol tema que vulgueu consultar referent al catàleg (centredestudisbeguetans@gmail.com)

DOCUMENT-COMPLERT-DEL-CEB-A-LA-CP_cs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *