resum de la xerrada i debat del projecte de reurbanització de torres vilaró

Dissabte 19 de març a les 18:00 va tenir lloc la xerrada-debat sobre el projecte de reurbanització de l’avinguda Torres Vilaró des de l’ajuntament fins a la rotonda de la Collada.

En Xavier Parellada, vicepresident del CEB, i en Jordi Dolz, vocal, van resumir de forma gràfica i amena el projecte i les propostes de millora que a finals de desembre vam fer, tant a la Diputació com a l’Ajuntament (teniu la presentació al final d’aquest escrit)

Hem sabut recentment que la Diputació vol dictaminar la inadmissibilitat per extemporaneïtat, tant de les nostres com de les de Begues en Comú. L’única possibilitat de que sigui escoltada la veu de les veïnes i veïns és a mans de l’equip de govern: és qui ha encomanat el projecte a la Diputació, i és qui li pot demanar un nou període d’exposició pública (recordem, el projecte va estar exposat l’agost i començaments de setembre, l’ajuntament no ho va comunicar i ningú se’n va assabentar).

L’única explicació que trobem a aquesta negativa aferrissada de l’equip de govern és en clau electoral. D’aquí poc més d’un any hi haurà eleccions municipals. Potser hi ha interès per inaugurar les obres abans. Sinó, no s’enten.

Desprès del debat d’ahir va quedar palès que és del tot imprescindible. No sols és que les veïnes de Torres Vilaró tinguin moltes dubtes, també en tenen les persones que viuen al barri de la Rectoria i a la Collada, i altres que no són d’aquests barris estan preocupades per com afectarà la mobilitat. La indefensió és tan gran que hi ha grups de veïns que tenen previst fer una consulta a un despatx d’advocats especialitzats en urbanisme per veure si es pot forçar a una nova exposició pública atès que es va dificultar la participació ciutadana.

Hem engegat una campanya de recollida de firmes. Les veïnes del tram del camí ral fins a l’institut van poder fer al·legacions. No és just que es negui als veïns de l’altra banda. Us demanem que signeu, visqueu on visqueu de Begues. Anirem fent recollida de firmes pels carrers, i el dia 3 d’abril a partir de les 10 al local del CEB, al primer pis del Petit Casal.

La participació va ser alta. En general les propostes del CEB van ser ben acollides, i també hi va haver molta preocupació sobre l’amplada dels guals, el manteniment, els arbres, el pendent d’alguns carrers i el drenatge en cas de pluja. També es va explicar que la despesa corresponent als trams que afecten a propietaris de plans parcials aprovats l’han de pagar els propietaris. Si el cost l’assumeixen Diputació i Ajuntament són diners públics que s’haurien pogut invertir en altres temes com salut i educació, en comptes de beneficiar als grans propietaris, que ja tenen guany quan venen les parcel·les o les edifiquen.

Xerrada-Torres-Vilaro

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *