Josep Campmany premi RECERCAT 2022

En la categoria de persona vinculada al món dels estudis locals.

Enhorabona Josep, un reconeixement ben merescut!

Ho sabem tots els que hem treballat amb tu, hem coincidit en alguna jornada, hem llegit algun dels teus libres i escrits o t’hem consultat algun dubte que immediatament has fet teu.

Per aquest motiu, tan aviat com es va informar de la convocatòria del premi RecerCat2022 de l’IRMU (Institut Ramon Muntaner, agrupa la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, la Federació d’Ateneus i el Departament de Cultura de la Generalitat), ho vam tenir clar: el Centre d’Estudis Beguetans proposariem la candidatura d’en Josep Campmany. I havia de ser una sorpresa, ho prepararíem tot sense que ho sabessis i sense donar-te ni un minut de feina.

I així vam parlar amb l’Associació d’Amics de Museu de Gavà que immediatament s’hi va sumar i amb la Marta, la teva dona, que va recollir gairebé totes les dades del teu extens currículum, el d’historiador i el científic, centenars de publicacions, participació en nombroses entitats, creació d’altres, fòrums, congressos, etc. etc. Cada cop que ens pensavem que ho teniem tot, apareixia una nova publicació! Sembla impossible que una persona tan jove hagi estat tan prolífica i brillant en tots dos camps.

Desprès vam redactar la proposta i la vam enviar a totes aquelles entitats amb les que has compartit inquietuts, a fi que donessin recolzament i s’hi sumessin.

Podeu llegir la proposta aquí i veure el CV del Josep. És impactant.

Entre totes vam anar teixint una teranyina – amb fil d’argent – de contactes que s’estenia i s’estenia; algú s’assabentava i també volia ser-ne part: una associació de veïns, una revista, una llibreria, i així fins a 30. I si no van ser més és perquè el temps es va acabar….segur que en falten que s’hi haurien volgut sumar.

Hi ha entitats de país com Òmnium Cultural seu nacional, entitats de representació comarcal com el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Arxiu Comarcal i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, tots els centres d’estudis de l’Eramprunyà (Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi, Sant Climent i Begues) i altres com Sant Vicens dels Horts, diversos arxius municipals i ajuntaments, associacions de veïns, entitats de recerca i culturals del Garraf-Ordal, fundacions, grups ecologistes, revistes, llibreries…..

Tot plegat posa de manifest que entre tots els sectors de la població del Baix Llobregat ets una persona molt estimada i que, sense cap mena de dubte, mereixes aquest reconeixement.   

Podeu llegir aquí les cartes de suport.

L’acte de lliurament és aquest dissabte 7 de maig a les 13:30 al Teatre Municipal-Ateneu Igualadí al carrer Sant Pau 9, d’Igualada.

Ens veiem dissabte!

Aquí teniu la noticia que ha publicat ElBaix

I la del Bruguers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *