Taller de patronatge medieval

Amb l’Anna de Recognoverunt Proceres vam aprendre moltes coses sobre la vestimenta a l’edat Mitjana, tant d’homes com dones:

els colors segons la classes social i fins i tot lleis que prohibien emprar determinats colors a segons quina classe; els tints naturals, les capes de roba que portaven una sobre l’altra – tant a l’estiu com a l’hivern perquè les temperatures eren unes altres –  i com es feia el patró de cadascuna; que volia dir “anar despullat”, la llargada de les diferents peces, que no existia la roba interior, com eren les calces – mitges-  que duien homes i dones i com es lligaven, abarques i sabates, barrets i tocats, els godets, els brodats, el tipus de teles, com s’ajustaven els vestits, ornamentacions, cinturons, com duien els cabells, si existia el maquillatge, si es depilaven, etc. Ens va parlar del tractat de bellesa de Tròtula de Salern, metgessa a l’edat mitjana.

I vam aprendre a fer les mides per fer el patró, i alguna recomanació sobre on comprar les teles.

Recognoverunt Proceres és un grup de recreació històrica, que tant munta exposicions de vestimenta medieval amb vestits que segueixen rigorosament els de l’època (ja que els han estudiant de capitells, gravats i tombes de l’època), com fa tallers de cuina victoriana – tema que també va despertar molta curiositat entre les assistents al taller – . L’exposició que podeu visitar al Centre Cívic fins al dia 30, és la primera de gran format que fan. Us animem a que contacteu amb ells recognoveruntproceres@gmail.com i porteu l’exposició als vostres pobles, us agradarà!

Recordeu:

El proper taller serà dissabte 1 d’octubre a les 17 h al Centre Cívic d’Olesa de Bonesvalls i anirà centrat sobre els tocats.  Si algú ha fet el patró o s’està cosint el vestit medieval i vol consultar algun dubte, també el pot dur. Us heu de registrar per mail a centredestudisbeguetans@gmail.com

Tornarem a veure Recognoverunt Proceres en acció el dia 9 d’octubre a la inauguració del tram del Camí Ral Begues-Olesa de Bonesvalls. Durant el matí hi haurà una recreació d’un Hospital Medieval, dins una gran carpa, i es podran fer visites guiades per veure com funcionava un hospital, les herbes i medicaments que s’empraven, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *