inaguració del camí ral tram Begues-Olesa de Bonesvalls

Aquí teniu l’acte central del projecte CAMINAR ELS SEGLES, VESTIR EL PASSAT

LA INAUGURACIÓ DEL CAMÍ RAL DE BEGUES A OLESA DE BONESVALLS.

El Camí Ral, que anava de Barcelona a Vilafranca del Penedès, passant per Sant Boi i Sant Climent, és el camí medieval més transitat dels que arribaven a la comarca i va ser el camí preferit dels comerciants, potser perquè era més curt o per la costa hi havia més bandolers.

La passejada no és tan sols una passejada, anirà acompanyada de les explicacions d’en Xavier Parellada que fa molts anys que treballa en la recuperació d’aquest camí mil·lenari, cercant documentació històrica, investigant cartografia antiga, desbrossant, arranjant, senyalitzant….amb l’ajut d’altres membres del CEB i persones voluntàries. Calculem unes tres hores per fer els 8 km xino xano. Qui vulgui pot venir caracteritzat de medieval i fer el camí com el feien els nostres avantpassats. Animeu-vos!

Aprofitem que coincideix amb la festa major del barri de l’Hospital de Cervelló a Olesa de Bonesvalls (edifici del s. XIII) i que hi haurà fira medieval i dinar popular per fer una jornada festiva conjunta ambdós pobles.

Un cop a l’Hospital podem visitar la fira i la carpa amb l’hospital medieval que el grup de recreació històrica Recognoverunt Proceres tindrà muntada. Hi haurà tallers on ens explicaran tots els detalls de com funcionava un hospital.

Qui vulgui es pot quedar a dinar. Hi haurà paella popular organitzada per l’ajuntament d’Olesa. El preu del dinar és de 13.5 €.

Tant per la passejada com pel dinar caldrà apuntar-se prèviament enviant un mail a centredestudisbeguetans@gmail.com abans del 2 d’octubre. El dinar serà a les 14 h.

En acabar el dinar, a les 16 h hi haurà un grup de música i ballarem danses de rotllana.

Les activitats s’acabaran a les 17:30, a temps per agafar l’autobús que va d’Olesa a Begues i tornar a casa, per aquelles persones que no hagin previst la tornada combinant cotxes.

No s’ha previst la tornada caminant a Begues.

Les persones que no s’animin a venir caminat, poden incorporar-se a mig camí o bé directament a l’Hospital.

Trobareu tots els detalls al cartell.

Ens agradaria que fos una gran passejada i una gran festa i que siguem moltes. Com ja hem dit, és un projecte en el que el CEB treballa des de fa més de 10 anys i darrerament amb molta dedicació per organitzar aquesta jornada festiva amb la col·laboració del grup de recerca Olesa Rural, l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls, i l’Ajuntament de Begues

2 comentaris

  • Zenaida Sánchez G.

    Hola.
    Me he apuntado hace 7 días y no me han contestado.
    Habéis tenido un problema ?

    • perdona Zenaida, no vimos tu mail, no sé porquè motivo se debió quedar en el buzón de spam y aunque lo revisamos periodicamente no lo detectamos. No nos habia sucedido nunca. Lo sentimos mucho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *