Victor Mata, premi Kminart 2022

El nostre company Victor, membre de la Junta del CEB i responsable dels grups d’arxius i treball en pedra seca va guanyar a mitjans de novembre el primer premi de Kminart 2022 amb l’obra “Escalers”, d’entre trenta-sis artistes amb cinquanta-quatre obres.

En paraules del Victor:

Escalers mimetitza els arbres abatuts pel vent i recorda els escalers que muntaven les colles de boscaters per enfilar-se als arbres i fer llenya del bosc. L’obra indueix a reflexionar sobre la necessitat d’adaptar-nos, com la resta d’espècies animals, al món vegetal que ens envolta. El bosc com a màxim exponent de la ciutat de les plantes ens dóna les pautes necessàries per establir una organització interdependent no jeràrquica a partir d’un concepte de vida solidari i dialògic amb l’entorn natural. En aquest sentit el set colors de l’arc de sant Martí expressen aquesta diversitat.

https://kminart.cat/projecte/ és un certamen d’art amb la natura que fusiona l’art sostenible i el senderisme en diversos municipis del Ripollès.

Fem nostres les paraules de Kminart: Aprofitem l’avinentesa per reivindicar un comportament individual i col·lectiu responsable enfront la crisi climàtica i social que se’ns ve a sobre.

Enhorabona Victor! Pel treball i per aquesta forma tan meravellosa de relacionar art i natura i compartir-ho amb tots nosaltres.

Podeu trobar aquí el vídeo d’Escalers.

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *