dignificar l’espai de la creu del Joncar

Quan vam presentar al·legacions al projecte de reurbanització de l’avinguda Torres Vilaró des de l’Ajuntament fins a la rotonda de la Collada, vam fer diverses propostes, que van ser totes elles desestimades per la Diputació argumentant que el projecte que havien redactat s’ajustava al que l’equip de govern els havia demanat.

L’equip de govern no ens va dir ni piu.

Dues de les coses que demanàvem eren “ deixar la recta dels plàtans d’ús exclusiu per a vianants i ciclistes, restituint els arbres perduts i recuperant un paviment de terra compactat que respecti la bellesa del tram – inclòs al catàleg de Patrimoni – integrant-hi de forma digna la creu del Joncar i el camí Ral.”

Les nostres propostes mai són forassenyades, con normalment s’acaba demostrant.

Veiem amb alegria que, a finals de l’any passat, l’equip de govern va posar en marxa un projecte de reordenació de la Creu del Joncar per – en les seves paraules – “dignificar aquest enclau històric del municipi aprofitant les obres de reurbanització de Torres Vilaró fins a la Rectoria”.

Fa uns quants mesos que van començar les obres i malauradament també fa temps que resten aturades, afectant a les veines. També als arbres que preventivament es van talar, contravenint la propia normativa municipal i les recomanacions del pla d’arbrat.

Potser seria bo replantejar algun altre aspecte del projecte, com l’accés demandat per totes les veïnes del barri de la Rectoria i la Collada al camí de les Planes i al Parc del Garraf, o fer que la recta dels plàtans sigui per vianants i ciclistes. Tal com va dir l’expert de la Diputació quan van venir a explicar el projecte, la recta acabaria ser peatonal de forma natural, ja que la gent prefereix anar per la variant. Es nota que no viu a Begues i no observa els i les “fitipaldis” que, per avançar algun vehicle més lent, que els ha fet anar poc a poc a la pujada, agafen embranzida i circulen a tota llet per la recta dels plàtans a fi d’avançar-lo abans de la rotonda de cal Viudo.

La millor forma de que la recta dels platans sigui pel gaudi dels vianants és fer-la per vianants des del minut zero.

Podeu llegir aquí l’informe tècnic municipal

https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/awardnotice.pscp?reqCode=viewPcan&idDoc=114732774&lawType=2

Un comentari

  • Emili Domínguez

    Aquests dies d’agost s’han començat les obres de la recta dels plataners entre la creu de Joncar i el barri de la rectoria.
    Quina ocasió perduda per part de l’ajuntament, en comptes de escoltar les aportacions de veïns i del CEB faran un nyap urbanistic més…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *