Biomassa als habitatges

Veiem amb gran satisfacció com a finals del 2022 la Junta de Govern de l’ajuntament de Begues va aprovar el projecte d’instal·lació d’una nova caldera de biomassa al Centre Cívic per donar servei als nous habitatges de protecció oficial.

Independentment de quan i com es construeixin aquests habitatges (ens sembla urgent), el fet que la biomassa s’estengui més enllà dels edificis municipals i es proposi també com a sistema de calefacció/aigua calenta per habitatges plurifamiliars ens sembla un pas endavant molt important, que s’hauria d’haver potenciat fa anys.

De fet, quan a l’agost de 2021 per decret del primer tinent d’alcaldia, es van substituir dues de les tres calderes de biomassa del Centre Cívic, per una instal·lació de gas natural, vàrem al·legar.

Substituir renovables per combustibles fòssils no ens semblava la millor opció. No és una energia renovable, ni redueix la dependència energètica ni combat els efectes del canvi climàtic.

La nostra proposta, presentada mitjançant al·legacions i suggeriments el setembre de 2021, va ser que en comptes de gas, s’instal·lés una nova caldera de biomassa millor i de més potència, ja que això permetria estendre la biomassa als habitatges públics, fent un pas mes enllà de la cobertura dels edificis municipals. Llavors van dir que no i la proposta va ser desestimada.

Ens alegra que ara s’hagi aprovat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *