La història del barri de la Rectoria a la “primavera Beguetana”

Diumenge passat va tenir lloc la festa de la “primavera beguetana” organitzada per l’Ateneu Popular de Begues amb una arrossada popular vegetariana al barri de la Rectoria. Unes cent persones van participar, moltes del barri, i des del primer moment es ca crear un ambient de cooperació on tothom ajudava en el que podia: a tallar totes les verdures, muntar les taules, posar cadires, estovalles, etc.

En acabar el dinar, en Xavier Parellada membre del CEB i veí del barri va fer una xerrada curta explicant la història del barri a través d’un recull de fotografies i convidant a les veïnes a participar i afegir anècdotes com així va ser. Donat que s’havia aixecat força vent, la xerrada es va fer dins l’església vella.

I en acabar la festa va continuar a fora.

Teniu aquí la presentació que va fer el Xavier per si la voleu consultar o descarregar.

Pels que no els coneixeu, #AteneuPopularBegues és una assemblea formada per gent de totes les edats que comparteixen les mateixes inquietuds socials, que es troben regularment, ajuden a aturar desnonaments, lluiten contra el feixisme i voldrien un model de poble on les activitats no fossin tan regulades i controlades per l’ajuntament i hi hagués espais autogestionats. Tothom que comparteixi aquestes idees està convidat a participar-hi. Com va dir en Jordi Valldeperes a la presentació, “a l’ateneu ja som grandets i no necessitem ningú que ens tuteli”.

Gràcies Jordi i Emili per les dues paelles tan bones, a tota l’organització de l’Ateneu i a tothom qui va venir per aquesta festa tan simpàtica i divertida.

Arros-Rectoria-26.3.2023_2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *