fòrums de l’espluga 2019: per una europa rebel

És Europa alhora “bressol de la democràcia” i “bressol del feixisme”?

En la segona edició dels Fòrums volem abordar el creixement de la xenofòbia, el racisme i els delictes d’odi al vell continent. Creixement que sovint ve acompanyat pel sorgiment de grups neofeixistes i líders polítics disfressats de demòcrates, que ho capitalitzen des de l’autoritarisme, emprant formes de repressió que són assumides de manera banal.

Avui aquesta situació s’estén arreu i es dóna també a d’altres indrets. Els més notoris i influents són els EEUU de Trump i la Rússia de Putin. Però no són els únics, Amèrica llatina també està vivint processos preocupants.

Us proposem treballar-ho combinant dues perspectives: l’anàlisi de la situació actual dels neofeixismes a Europa, i la necessitat d’actuar contra la repressió i l’autoritarisme endegant accions de desobediència civil pacifica.

Perquè som moltes més les persones que defensem una societat radicalment plural i democràtica, les que celebrem la diversitat i riquesa cultural, les que volem justícia social sense importar d’on venim, el color de la pell, el gènere, la religió o l’orientació sexual.

Els Fòrums de l’Espluga són el resultat de la col•laboració de dos col•lectius de recerca: el Col•lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG) i el Centre d’Estudis Beguetans (CEB).

L’any 2017 vam endegar els Fòrums sota el títol L’EUROPA DELS MURS centrats en les migracions, l’acollida i els murs. La bona resposta que varen tenir ens engresca a continuar amb aquesta nova edició PER UNA EUROPA REBEL.

L’energia per fer-ho prové de la nostra vivència quotidiana com a ciutadans. Som conscients de les múltiples arestes que hi ha a la societat actual i volem debatre-les, perquè vivim el nostre present i perquè com a investigadors intentem tenir una lectura històrica dels fets socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *