Presentades les al·legacions al PDUM

Ahir vam registrar les al·legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM).

zones d’oportunitat metropolitana on es multiplica per 10 l’edificabilitat

En primer lloc volem agrair a les quatre entitats beguetanes que s’hi han adherit, així com a les 103 persones a títol individual i als dos partits polítics que hi han donat suport.

El PDUM va ser aprovat inicialment pel Consell Metropolità de l’AMB el mes de març de 2023, amb el vot favorable de l’alcaldessa de Begues, entre altres. El dia 29 de desembre acaba el termini per fer al·legacions, sense que l’equip de govern s’hagi pronunciat i això ens preocupa.

El PDUM és un document extens però que presenta mancances greus, on la majoria de propostes, des d’una situació d’emergència climàtica i de sequera, no són admissibles ni viables i posen en risc a la població actual de l’AMB, els espais agraris i els pocs espais verds que queden.

noves “variants” urbanes de Begues

El cas de Begues és especialment greu. És proposa la destrucció del que som: un poble, per convertir-ho a paràmetres de ciutat: més alçada i densitat d’edificació.

Multiplica per 10 l’edificabilitat actual, que a la majoria de zones ara és de 0,22 metres quadrats de sostre per metre quadrat de sòl. Aprova una edificabilitat de fins a 2,25 metres quadrats de sostre per metre quadrat de sòl a diversos indrets del poble (la Rectoria, Mas Ferrer, Saló Romagosa, l’Escorxador, etc.)

Som l’únic poble de l’AMB on el PDUM preveu doblar la població arribant a més de 15.000 habitants, construint gairebé el doble d’habitatges dels que tenim actualment (fins a 2.401 habitatges nous). També s’assenyalen diversos indrets naturals on es podrien instal·lar camps de plaques fotovoltaiques i aerogeneradors per abastir l’AMB (les Agulles, la Serra de la Guardia, el Puig Castellar, el Puig de la Creu).

llocs on es poden instal·lar camps de plaques fotovoltaiques (PDUM)

Amb tots els aspectes negatius que això comporta: de contaminació, noves variants urbanes  per dins el poble, de comunicació i transport, d’aigua, reducció d’espais naturals, efecte illa de calor, etc.

No ho podem permetre.

Podeu llegir i descarregar-vos aquí les al·legacions, on hem omès les signatures per respectar la privacitat.

allegacions_PDUM_Begues

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *