Acte solidari per Palestina

Dissabte 6 d’abril va tenir lloc l’acte solidari per Palestina a Begues, organitzat per l’Ateneu Popular, els Fòrums de l’Espluga i el CEB.

Feia temps que un grup de persones de diferents col·lectius trobàvem imprescindible dedicar un espai a Begues per denunciar el genocidi de l’estat criminal d’Israel i tenir temps per parlar-ne.

Volem agrair a la Xantal Gabarró la presentació del documental Saber, Sumud, Palestina. Les arrels d’una terra (Palestina, 2023), com ens va posar en context, el col·loqui i per damunt de tot, la valentia de les companyes brigadistes catalanes que el van rodar per mostrar la perseverança d’un poble al que estan intentant exterminar des de fa decennis. Com es diu al documental “l’objectiu d’Israel és maximitzar la geografia i minimitzar la demografia“.

L’acte també havia d’incloure una xerrada de la Laia Haurie del moviment BDS per parlar de com ens podem sumar i com podem contribuir a la lluita del poble palestí amb petits actes i decisions quotidianes. Malauradament no va poder venir, però el mateix dia ens va enviar un vídeo amb el que ens volia explicar. No va donar temps de passar-lo però l’enllacem aquí. És molt interessant.

Els concerts de l’Atelier de la coral Montau i dels Lumières fantàstics, els llibres dels Nou Rals i els marxandatge – fet per diferents grups de comunitats palestines – , van funcionar bé, i no va quedar res del menjar que de forma voluntària diverses persones havien preparat.

Recordeu que tots els diners recaptats aniran a col·lectius que treballen per ajudar al poble palestí.

Moltes gràcies per haver vingut i per la solidaritat. Vàrem ser moltes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *