Les vuit muntanyes i el maset de cal Begues

Les vuit muntanyes de Charlotte Vandermeersch i Felix Van Groeningen és l’adaptació a cinema del llibre del mateix nom de Paolo Cognetti. És una historia de construcció: d’una amistat, de les eleccions de vida, de la relació entre pares i fills, d’una casa, i també una història de fidelitat al amic i a la muntanya. A les muntanyes que s’han de pujar física i psicològicament. Amb un llenguatge senzill i la poesia del paisatge.

Les entre quaranta i cinquanta persones que vam assistir ahir al primer diàleg “reconstrucció de la pertinença” dins del cicle de cinefòrum cinema i territori: diàlegs entre art i terra, vam poder gaudir d’una pel·lícula excepcional, en bona companyia i gràcies a la proposta molt encertada d’en Jordi Vilanova.

El segon encert va ser la tria de Roger Sánchez per dialogar. En Roger amb el seu pare Jordi, la Clàudia i més família han emprès un projecte de vida que avui en dia poques persones poden fer: construir una llar plegats, colze a colze, a partir de les runes del Maset de cal Begues. Com ell mateix diu és anar d’un somni a una realitat, un projecte molt especial i respectuós amb el territori que va començar ara fa un any, que té el nostre recolzament i que també necessita un fort recolzament municipal.

Pengem aquí la presentació del Maset cal Begues. Llegiu-lo, és molt engrescador i seguiu-los per les xarxes @Masetdecalbegues i @Trepaculturapetit

Maset-de-cal-begues_red2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *