On és l’informe?

L’equip de govern envia un informe a l’AMB, amb el seu parer a les al·legacions presentades per la ciutadania, sense informar la ciutadania.

En data 4 de juny de 2024 – fa dos dies! – es penja a l’apartat de contractació pública de Begues, el contracte per l’Assessorament jurídic per a la redacció de les al·legacions de l’Ajuntament de Begues a l’aprovació inicial del PDUM (Pla Director Urbanístic Metropolità). El contracte s’assigna a un advocat especialista en temes urbanístics que ja ha col·laborat amb el consistori en altres ocasions. L’import es de 7.139 € (IVA inclòs) (https://contractaciopublica.cat/ca/detall-publicacio/300160063)

La data no quadra perquè les administracions públiques tenien fins a finals de maig per presentar les seves esmenes i al·legacions. El termini ha acabat.

Mirant els detalls resulta que el decret d’adjudicació del contracte és del 29 de febrer de 2024. Es fa públic amb 3 mesos de retard.

L’informe tècnic que l’acompanya explica que l’objectiu del contracte és:

lliurar a l’AMB un informe detallat, tant sobre les al·legacions presentades per particulars i organismes que incideixin en el territori municipal, com sobre totes aquelles qüestions que s’estimi que cal redreçar o modificar per ajustar les propostes del PDUM a les necessitats del municipi”

Ho desconeixíem.

S’ha fet d’esquenes a la ciutadania i a la resta de grups polítics municipals, amagant que havien de fer aquest informe, sense organitzar cap reunió amb qui ha presentat al·legacions, encomanant la tasca a professionals que, per molt bons que siguin, no viuen al poble i no coneixen certs detalls. Que s’hagi donat a conèixer quan ja està fet i enviat, no sembla casualitat.

I això que s’ha demanat repetidament fer reunions, exposicions públiques, portar-ho a un Ple monogràfic, etc.  

No es tracta d’un tema de manca de temps -el PDUM es va aprovar inicialment el 3 d’abril de 2023-. Han tingut 14 mesos per contactar i treballar amb la ciutadania. Això sí, es posen a fer l’informe 2 mesos abans de que acabi el termini. Sort que l’AMB va prorrogar un mes.

Des del CEB demanarem aquest informe i tan aviat com el tinguem el farem públic, entre altres motius, perquè s’ha pagat amb diners públics.

Aquest és el segon contracte que l’equip de govern fa relacionat amb el PDUM. L’11 de setembre de 2023 varen contractar a HELIX ARQUITECTES ASSOCIATS SLP per redactar un informe sobre l’impacte de l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) en la normativa urbanística municipal, en especial pel que fa a la regulació del sòl no urbanitzable en tràmit (MPG 28). El cost va ser de 5.082 € (IVA inclòs) (https://contractaciopublica.cat/ca/detall-publicacio/200139284)

3 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *