Presentacions Tertúlies a la fresca 2024
Dissabte passat vam omplir l’Església Vella de la Rectoria per parlar de temes d’actualitat i de futur com són el Pla de Ponent i l’Urbanisme a Begues amb perspectiva de gènere.
Volem agrair als dos ponents, en Ramon Sanahuja i na Mireia Vinyes l’exposició acurada dels dos temes i totes les respostes que van donar al llarg del debat que es va generar. També a totes les persones que varen venir.
Les conclusions més importants que es poden extraure és que cal repensar tots els plans que encara no s’han executat a Begues per incloure habitatge social i també habitatge a preus assumibles, que vagi més enllà de l’habitatge unifamiliar amb jardí. Sense que això representi canviar el tarannà del poble i que les edificacions hagin de ser totes en vertical, ni permetre alçades superiors a les que ara tenim. Cal revisar també els serveis, les zones verdes, l’estructura dels carrers, els pendents, les tanques perimetrals dels habitatges, per fer un urbanisme de gènere que contempli la vida quotidiana i la mobilitat tant pels joves que no tenen vehicle com per les persones grans.
L’altra conclusió és que el Pla de Ponent és un negoci privat que enriqueix a uns pocs inversors i perjudica a tota la ciutadania. És una vergonya que vagi endavant, ja que amb les normatives i lleis actuals no es podria executar. Ni tan sols compleix el PDUM que obliga a que es respectin els connectors ecològics. El Pla de Ponent no afecta únicament a Gavà i Castelldefels, ens afecta a totes, per un tema de mobilitat, d’aigua, d’espais verds, de contaminació, de manteniment de la biodiversitat, etc. Hi ha altres espais on construir, com per exemple a la zona de la Roca, altres indrets i també rehabilitar finques i pisos vells on actualment no hi viu ningú, abans d’escometre la salvatjada que representa el Pla de Ponent.
Si voleu més detalls podeu veure aquí les dues presentacions, i en un altra entrada els vídeos de les tertúlies.
Pla-Ponent_TF2024_rurbanisme_genere_BGS_TF2024