comissió de patrimoni (14/12/2020): casa cervelló

Pocs dies abans de la trobada de la comissió de patrimoni, des de l’ajuntament es va incloure un nou punt a l’ordre del dia: la xemeneia instal·lada a la casa Cervelló.

L’ajuntament demanava a la comissió que aquesta valorès si es tractava d’un element legalitzable, amb o sense condicions o bé caldria fer-lo desmuntar. Segons el parer de l’ajuntament, el material i textura emprats s’integraven malament, s’incomplia el precepte de no disposar instal·lacions en façana i no s’havia demanat llicència. L’ajuntament també reconeixia que, tot i ser un edifici rellevant de l’arquitectura d’avantguarda del primer terç del s.XX a Catalunya, no és un edifici protegit.

L’opinió que el CEB va traslladar a la reunió i que també va fer arribar mitjançant el corresponent informe per escrit va ser que:

  1. És una llàstima que no s’hagi aprovat, ni tan sols inicialment, el catàleg de patrimoni que fa temps que roman acabat i damunt d’alguna taula a l’ajuntament; constituiria una guia fonamental en molts dels punts que es porten a debat a la comissió de patrimoni.
  2. No trobem desafortunats ni el material ni l’estructura de la xemeneia. És un material noble, que contrasta entre el vell i el nou.
  3. La xemeneia està separada del pla de la façana. Creiem que es pot acceptar la seva ubicació, ja que per la seva esveltesa ressata i dona valor a la sobrietat del parament

Malauradament encara no disposem de l’acta de la reunió, que expliciti el parer dels diferents membres de la comissió.

Podeu llegir l’informe sencer

XEMENEIA-2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *