UN NOU CENTRE SANITARI ASSISTENCIAL PRIVAT A BEGUES

Es reactiva, amb lleugeres modificacions, el projecte aprovat i publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOG) el 23/02/2011 per a la construcció d’una residencia privada amb 120 places al centre del poble. En concret en data 20 de juny de 2021 s’ha aprovat inicialment una addenda al conveni urbanístic existent així com un annex a aquesta addenda.

L’any 2011 ja es reservaven 12 places a preus oficials de la Generalitat a disposició de l’ajuntament. També s’acordava que els nous llocs de treball, així com la contractació d’empreses per dur a terme el servei, serien preferentment de Begues. La casa existent, l’edifici de les mares Agustines o casa de colònies Luz Casanova coneguda també com  les Hirondelles, passava a ser de titularitat municipal un cop restaurada per part de l’entitat privada, però els usos serien per oficines, administració, sala d’esbarjo etc. vinculades a la residència, que pagaria un lloguer simbòlic per aquest ús. Aquest darrer punt representa el canvi més gran que hi ha: a la nova addenda la casa passa a ser de propietat municipal però sense comprometre l’ús ni rebre cap compensació econòmica. Per tant l’ajuntament pot fer-ne el que vulgui.

Aquest tema tan important, aturat durant 10 anys, no ha passat pel ple municipal ni tampoc s’ha divulgat públicament. Només s’ha publicat un edicte on es diu que per resolució del primer tinent d’alcaldia s’aprovava l’addenda i que transcorregut el termini d’exposició pública quedaria aprovat definitivament, cas que no es presentessin al·legacions.

Avui hem presentat al·legacions i suggeriments que podeu trobar aquí. Donat que creiem que és important que la ciutadania conegui aquest tema, pengem aquí tota la documentació que tenim.

Addenda 2021

Annex addenda 2021

Edicte 2021

Conveni de 2009

Text refós del pla especial de 2010 (part I)

Text refós del pla especial de 2010 (part II)

CEB-AL·LEGACIONS-SANITARI-ASISTENCIAL-PRIVAT_c

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *