Exposició i taller de vestimenta medieval

Us convidem a participar en aquestes activitats que organitzem amb el grup de recerca Recognoverunt Proceres i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begues, l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls i l’Institut Ramon Muntaner, tot convidant-vos a participar, sota el projecte

CAMINAR ELS SEGLES, VESTIR EL PASSAT

  • Exposició QUI SOM / COM VESTIM de vestimenta medieval. Del 6 al 30 de setembre a l’àgora del Centre Cívic  Begues (de dilluns a divendres de 9:30 a 21:30). I del 1 al 8 d’octubre al Centre Cívic d’Olesa de Bonesvalls. Ja és pot visitar, properament us avisarem de la data d’inauguració oficial.

Aquesta exposició és un recorregut per la societat medieval a través dels sentits i la indumentària de les dones, els homes i els infants del segle XIII. A través dels colors i dels teixits que es vestien en el passat, coneixerem els tipus de persones i classes socials que van viure a la nostra terra fa 800 anys.

  • TALLER 1: TALLER D’INDUMENTARIA DEL SEGLE XIII, divendres 16 de setembre de 17:00 a 18:30 al Centre Cívic.

En aquest taller aprendràs a fer vestits de dona i home del s.XIII. T’ajudarem a fer el patró, escollir quins tipus de teles són les més adequades, quins colors utilitzar segons la personal que vulguis representar i com decorar històricament els teus vestits. També farem un breu recorregut dels tocats i pentinats medievals.

Només cal portar llibreta, bolígraf o llapis i moltes ganes d’aprendre! I si teniu algun dubte sobre teles, podeu portar-les al taller.

ATENCIÓ: Les places són limitades. Cal fer inscripció enviant un missatge a centredestudisbeguetans@gmail.com

  • TALLER 2: TALLER DE COMPLEMENTS AL VESTIT MEDIEVAL. Dissabte 1 d’octubre de 17:00 a 18:30 hores, al Centre Cívic d’Olesa de Bonesvalls.

En aquest taller farem un recorregut per diferents complements de la vestimenta del segle XIII. Aprendrem a fer una bossa de mà medieval, i coneixerem els diferents tipus i per a què es feien servir.

(properament us avisarem de com fer la inscripció al segon taller)

  • PASSEJADA INAGURACIÓ DEL CAMÍ RAL, TRAM BEGUES-OLESA DE BONESVALLS diumenge 9 d’octubre a les 9 h, coincidint amb la fira i dinar medieval del barri de l’Hospital d’Olesa de Bonesvalls. El camí més important de Begues i que fa anys que treballem per recuperar. La passejada inclourà una explicació històrica sobre el camí, el seu traçat i els diferents indrets pels que passarem. Us animem a venir caracteritzats del segle XIII! En arribar a l’Hospital hi haurà fira medieval i un taller de recreació d’un hospital medieval. Qui vulgui es podrà quedar al dinar popular (caldrà inscripció prèvia i fer el pagament per avançat). De 16:00 a 17:30 hi haurà un taller de danses medievals amb en Mon Cardona.

(properament us avisarem de com fer la inscripció per la passejada i/o el dinar popular)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *