EL PRIMER Concurs CATALÀ de llaurada amb tracció animal, a Begues!

Recordeu el gran èxit que va tenir el Menut – el cavall del Jordi Sànchez que podeu veure a la foto – al Happening 2021, mostrant a petits i grans com obeir les ordres?

Doncs bé, això ens va donar una idea, que hem estat treballant i ara volem compartir amb tots vosaltres. Esperem que tingui una gran acollida.

El primer concurs català de llaurada amb tracció animal es farà diumenge 23 d’octubre a Cal Viudo, a Begues, a un camp envoltat de marges de pedra seca recuperats, i està organitzat per l’ACTA (Associació Catalana de Tracció Animal), que celebra així els seus cinc anys d’existència, i el CEB (Centre d’Estudis Beguetans).

L’objectiu del concurs es mostrar com es pot fer una gestió ecològica dels conreus i un tractament del sòl respectuos i sostenible, reduint l’ús de combustibles fòssils, i tenint cura del benestar de l’animal, veritable company de la pagesia.

Al llarg del matí hi haurà altres activitats com una mostra d’eines per treballar el camp, proporcionada per l’AREB (Associació de Recerca Etnològica de Begues), fira d’artesans i un taller de benestar animal i doma.

A més de l’ACTA i el CEB, esponsoritzen i col·laboren en el concurs el Calendari dels Pagesos, l’Associació ERA (Espais de Recursos Agroecològics), la revista Agrocultura, l’AREB, l’Ateneu Popular de Begues, les empreses Raventós i Blanc i Recaredo, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Begues.

Si alguna entitat relacionada amb l’agricultura i la pagesió vol contribuir a esponsoritzar la jornada, encara ho pot fer, sols cal que contacti amb nosaltres a centredestudisbeguetans@gmail.com

L’assistència és oberta a tothom que vulgui venir a veure com es llaura amb cavall. Properament penjarem el mapa de com arribar-hi, on aparcar i quins són els camps que es llauraràn.

Enllacem la noticia que ha publicat ACTA, on hi ha les bases del concurs i la de Terra Rural. Si hi ha altres mitjans que en fan ressó ho anirem afegint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *