Amal-Tikva: viu un dia a Jerusalem. Fòrums de l’espluga

Dissabte 22 va tenir lloc la darrera jornada dels Fòrums de l’Espluga amb un joc de rol organitzat per Nexes, una entitat senes ànim de lucre que promou l’educació per la pau i la justícia global (https://nexescat.org/). L’Albert ens va guiar als diferents equips del joc AMAL-TIKVA: viu un dia a Jerusalem. Amal-Tikva vol dir esperança en àrab i en hebreu.

Al llarg de dues hores – segons els que el dau va assignar a cada equip – vam fer de colons despietats arrabassant negocis i destruint cases palestines per edificar-ne de jueves, de palestines que intentaven ingressar l’avia a un hospital i trobaven mil dificultats, de colons amb un fill objector de consciència que no volia fer el servei militar i no aconseguia la documentació necessària, de cooperants internacionals que intentaven ajudar i de forces militars jueves que col·locaven punts de control arbitraris per fer-ho tot impossible per a les palestines.

En acabar vam debatre i l’Albert ens va ensenyar fotos d’assentaments destruïts, de murs que sorgeixen de la nit al dia ofegant poblacions palestines, de punts de control impossibles de superar, a les que s’han de sumar la pèrdua de residència, la manca de llibertat, la violència, la por i la incertesa quotidianes.

En acabar, els dos grups de la coral Montau, Atelier i Giants van cantar tres peces de països en conflicte i també van cantar a la pau i ens van commoure a totes.

I després vam tenir lloc el sopar comunitari – estava tot boníssim – on vam continuar parlant del dret a la pau i altres temes.

Esperem que les que heu assistit als Fòrums hagueu gaudit tant com nosaltres i que hagin servit per remoure’ns i donar-mos eines per avançar cap a la pau i la justícia global.

Volem agraïr a totes les entitats que han col·laborat en l’edició dels Fòrums de l’Espluga 2023 i que podeu veure al cartell.

Podeu trobar més fotos de l’activitat a: http://centredestudisbeguetans.cat/archivos/3854

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *