La caçadora de masies a Begues!

La vinoteca La Clota acollirà, divendres 14 de juliol a les 19:00 h, la presentació del llibre ‘La caçadora de masies’, editat per Columna de l’autora Marta Lloret. L’escriptora conversarà amb l’historiador Victor Mata, membre de la Junta del CEB, arxiver, expert en pedra seca i Land Art i membre de l’equip redactor del catàleg de patrimoni de Begues. L’activitat està organitzada per La Clota, la Llibreria els Nou Rals i el Centre d’Estudis Beguetans.

Les cases de pagès formen part del llegat del nostre país. Cada casa de pagès té una història carregada de vida i emotivitat en alguns casos i de dramatisme i perspectives de futur incertes i obscures en altres. En aquest llibre l’escriptora he volgut aportar el context històric i personal que hi ha darrere de les quinze cases escollides. M’han semblat històries mereixedores de ser explicades com a casos paradigmàtics que reflecteixen molt bé quina és la situació actual de les masies catalanes. No pretén ser un manual ni una obra d’història de les masies, sinó una reflexió humil sobre el llegat que hi ha entre els seus murs de pedra, d’on venen, on es troben i com afronten el futur”, assenyala la Marta.

Marta Lloret (la Garriga, 1982) va estudiar Humanitats i gràcies a aquests estudis va conèixer la que ha esdevingut la seva gran passió: la masia catalana. Sota el pseudònim de “la caçadora de masies” difon a les xarxes socials els valors de la conservació d’una forma de vida i cultura al voltant de les masies com a representació d’un llegat a protegir.

Des de 2019 és la directora de la Fundació Mas i Terra, que té per objecte promoure les actuacions encaminades a la conservació i la recuperació del patrimoni històric, arquitectònic, natural i cultural dels Paisos Catalans. També promou el projecte Masiaire, que busca masovers per a masies que estan deshabitades i evitar que caiguin a l’oblit.

No us perdeu la xerrada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *