fòrums de l’espluga 2017: l’europa dels murs (4a jornada)

“4rt Fòrum de l’Espluga 2017: L’Europa dels Murs” amb Ignasi Calbo, Mikel Araguás, Anna Palou Solé, Carles Solà Serra i Alfonso López Borgoñoz.
(dissabte 27 de maig – teatre Goula – 18 a 20 h.)

L’objectiu d’aquest Fòrum és entendre en quina situació política ens trobem tant pel que fa als immigrants com pels refugiats. Alhora volem veure com es treballa de la societat civil per canviar aquestes polítiques, i com es pot reflectir aquesta realitat cultural tan diversa des dels mitjans de comunicació.

En aquest Fòrum Ignasi Calbó ens parlarà sobre el Pla Barcelona Ciutat Refugi i com s’emmarca aquest pla dins les polítiques actuals de la UE, quins objectius té i quines polítiques s’han de donar per a que es puguin complir aquests objectius, i quin paper poden tenir els ajuntaments com a administracions més properes a les persones que arriben.

Mikel Araguás ens parlarà sobre l’externalització de fronteres, sobre els acords que es signen entre diferents països i sobre els interessos que mouen aquests acords.

Anna Palou ens parlarà de sobre les conseqüències de les polítiques actuals pels refugiats, quines són les vies d’arribada i què passa quan arriben als països d’Europa.

Carles Solà ens parlarà sobre el paper dels mitjans de comunicació en mostrar la diversitat cultural que conforma la nostra societat, i l’ús de tòpics i estereotips en el tractament de la immigració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *