Inauguració de l’exposició Tota pedra fa paret: la pedra seca a Catalunya

Dissabte 3 de febrer va tenir lloc la inauguració de l’exposició “Tota pedra fa paret: la pedra seca a Catalunya” al Petit Casal de Begues. Es pot visitar tots els dissabtes i diumenges de 10:00 a 14:00 fins al dia 17 de març de 2024.

L’Elicinia Fierro va donar la benvinguda com a presidenta del CEB. En Josep M. Vives membre de l’Associació per la pedra seca i l’arquitectura tradicional (APSAT) ens va explicar l’origen d’aquesta exposició itinerant que fa anys que roda i que qualsevol iniciativa que es faci en relació a la pedra seca, és un homenatge a les generacions que ens han precedit.

En Victor Mata, del CEB va explicar quan i com va començar el grup de treball de pedra seca amb la catalogació de les barraques del municipi fa més de 22 anys, i el nou valor que se’ls hi pot donar a les construccions de pedra seca. Finalment, Jordi Sánchez, també del CEB, va parlar sobre la relació de la pedra seca amb l’agricultura sostenible i el seu interès com a refugi de fauna i flora.

L’exposició també inclou una mostra d’eines tradicionals per treballar la pedra, així com un parell de plafons que detallen els treballs de recuperació de construccions de pedra seca a Begues i algunes mostres de Land Art que hem fet i que hi estan relacionades.

Us animem a visitar l’exposició!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *