El CEB a l’assemblea de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet

Dissabte 27 d’abril va tenir lloc la quarta assemblea de la Plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, creada a començaments de 2020. De Begues hi va haver representació de la Taula x Clima i del CEB, entitats que des del minut zero vam recolzar la seva creació. Dues sòcies del CEB i també membres de la TxClima, en Jordi Fortuny i Sílvia Ruiz, formen part del grup de coordinació i del de comunicació.

En Jordi va introduir la plataforma a les assistents, fent un resum de l’activitat i recordant que el compromís és un escenari d’emissions zero el 2050. Va parlar del port, de l’aeroport, dels plans urbanístics expansius, de manifestacions i de processos participatius.

A continuació la Pauline de plaBUrbà2050 va fer un resum molt gràfic del que tothom hauria de saber del PDUM. Va posar d’exemple Castelldefels i Begues, mostrant que a Begues es permetrà construir amb una densificació major que a Castelldefels i que a la zona centre i al barri de la Rectoria això permet alçades d’edificis de sis o set plantes, a més de centres comercials, etc. Va dir que als ajuntaments els han prorrogat el termini per fer al·legacions dues setmanes més, fins a mitjans de maig i que estaria bé si des de les plataformes locals que han estudiat el PDUM i han fet al·legacions es pogués incidir, col·laborant en el redactat amb l’ajuntament (a Begues ho vam demanar però ens van dir que no).

Posteriorment diverses lluites van resumir el que estan fent: Aturem el Pla de Ponent, No més blocs, l’Avinguda Pineda no es toca, Plataforma Cívica en defensa de Collserola, i l’Assemblea Catalana per la transició ecosocial.

En Jaume Grau va explicar la proposta de les Agulles, Ecologistes en Acció per declarar el Parc Natural i Agrari del Delta del Llobregat per protegir espais naturals, la biodiversitat i connectivitat, la sobirania alimentaria i de proximitat, mitigar la crisi climàtica, l’aqüífer i riu i l’ocupació en feines socialment útils.

El debat va ser molt enriquidor i es van aprovar diverses propostes que marcaran l’agenda de la plataforma els propers mesos. També es van demanar voluntàries per donar un cop de mà al grup de coordinació i al grup de comunicació. Si en teniu ganes podeu enviar un mail a sosbaixilh@protonmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *