El PDUM a Begues. Les al·legacions de l’equip de govern.

S’ha acabat el termini perquè els ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona presentin al·legacions i suggeriments al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM), document aprovat inicialment amb el vot favorable de tots els alcaldes de l’AMB, i que defineix el creixement de les poblacions fins el 2050. A Begues seguim sense saber què pensa i quines són les propostes de l’equip de govern, més enllà de que l’alcaldessa hi va votar a favor.

zones anomenades “d’oportunitat metropolitana” on el PDUM multiplica per 10 l’edificabilitat actual a Begues

Les entitats vam tenir fins finals de desembre per presentar al·legacions al PDUM. Vam treballar molt per fer-ho. I en aquest temps vam ser capaces de fer una sessió oberta a la ciutadania per explicar el PDUM, convidar persones expertes per explicar en que consistia, fer les al·legacions, compartir-les abans de presentar-les amb totes les entitats i la ciutadania, recollir comentaris, fer canvis, i recollir firmes. Així vam poder presentar unes al·legacions recolzades per més de 100 signatures individuals, quatre entitats locals i diversos partits polítics. No cal dir que les entitats no tenim els recursos dels que disposa l’equip de govern i que fer tot això ens va representar un esforç ingent i moltíssimes hores del nostre temps de lleure. Però considerem que pagava la pena. Podeu trobar aquí les al·legacions.

L’equip de govern ha tingut 5 mesos més que nosaltres, fins aquesta setmana per presentar al·legacions. Va contractar una empresa per que fes l’estudi de com afectava el PDUM a Begues, i fes el primer redactat de les al·legacions. L’empresa va cobrar de les arques municipals. L’estudi no s’ha fet públic. Ni tan sols s’ha debatut en Ple Municipal. Com a ciutadanes tenim dret a saber i conèixer els detalls de com s’inverteixen els nostres diners, especialment si es tracta de parlar del model de poble. No han volgut fer cap presentació a la ciutadania, no ens han mostrat quines són les al·legacions que volien presentar. No han fet cap passa per recollir l’opinió dels diferents col·lectius i les persones del poble. Tot d’esquenes a la ciutadania.

Al darrer Ple ho vam tornar a demanar al torn de preguntes de la ciutadania. Vam demanar una sessió oberta per explicar que pensa l’equip de govern del PDUM i també vam demanar que pengessin les al·legacions de forma pública de la mateixa manera que van penjar immediatament les al·legacions contra el projecte de línia de molt alta tensió de Forestalia.

Al Ple del dilluns 27 de maig no es van voler comprometre a presentar res.

L’únic que hem aconseguit és el compromís de l’alcaldessa per fer un Butlletí Municipal monogràfic per explicar el PDUM i el seu parer. Millor això que res.

Però cal que insistim des de la ciutadania, les entitats, els grups polítics. És consubstancial a la democràcia la transparència envers la ciutadania d’aquells que ens representen. I no hi ha cap tema més important damunt la taula d’un govern municipal, que el model de poble. Com a mínim en aquest tema ha quedat demostrat que a Begues tenim una democràcia de baixa qualitat.

Us proposem que presenteu instàncies a nivell particular demanant una copia de les al·legacions. Com a ciutadanes totes en tenim dret!

Un comentari

  • Margarida camprubi Vendrell

    Imprescindible saber quin poble és el que estan dibuixant i en el q volen que visquem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *