Begues, municipi d’habitatge tens!

Ja era hora!

Fa cinc dies ens vam assabentar de la bona noticia de que Begues havia estat inclosa a la segona “fornada” de municipis declarats d’habitatge tens. Sense cap mena de dubte, és una noticia genial. La prova és que ha corregut per totes les xarxes beguetanes i fins i tot s’ha generat un debat entre alguns grups polítics municipals.

Podeu llegir aquí la noticia:

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/598522/el-govern-amplia-el-nombre-de-municipis-de-catalunya-declarats-com-a-arees-tenses-per-limitar-hi-el-preu-del-lloguer

Evidentment, al nostre parer l’error era que no hi fóssim des del minut zero ja que complíem tots els requisits per ser-hi.

Recordem que des del CEB varem presentar al·legacions el 18 de juliol de 2023, malgrat l’equip de govern – que al darrer Ple ens va explicar que no té cap obligació d’informar la ciutadania d’aquells temes que afecten a Begues però que venen d’altres institucions, com la Generalitat, l’AMB, la Diputació, etc. i que si tenen temps ho fan i si no tenen temps no- no va informar la població de que s’havia aprovat inicialment “procediment de declaració de zones de mercat residencial tensionat, d’acord amb la Llei estatal 12/2023 de24 de maig pel dret a l’habitatge”, publicat al DOGC el 22 de juny de 223 i sotmès a tràmit d’informació pública durant 20 dies.

Ens en vam assabentar de casualitat per una publicació al diari Llobregat digital – que trist- i en un dia i mig vam redactar les al·legacions.

Al nostre estudi demostraven l’error: Begues compleix tots els paràmetres i hauria d’haver estat des del minut zero a la llista de pobles d’habitatge tens. Som dels municipis que més han crescut, el lloguer és caríssim i som el municipi que ha construït menys habitatge de protecció oficial dels darrers 14 anys, des de que hi ha l’alcaldessa actual. Ens agrada pensar que els nostres arguments, units als que des de diferents partits polítics es van esgrimir, han servit per canviar la decisió.

La ciutadania en sortim guanyant.

Podeu llegir aquí l’escrit i les al·legacions que varem presentar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *