Begues, l’únic municipi de l’AMB no inclòs dins l’àrea de demanda residencial forta

Resulta si més no, curiòs, ja que la sensació és que la construcció a Begues no s’atura i les cases creixen com a bolets (quan plovia).

Però és que les dades oficials mostren que entre 2011-2021 la població ha crescut un 14%. Som el segon poble de l’AMB que més ha crescut. I les previsions del PDUM diuen que els propers 20 anys (del 2021 al 2041) creixerem un altre 20% i serem el tercer poble en creixement.

Es construeix i es creix, però no de forma equilibrada. Falta Habitatge de Protecció Oficial (HPO). En els darrers 12 anys nomès s’han fet dos habitatges HPO.

D’aquí la importància que tè que Begues sigui inclòs dins l’Àrea de demanda residencial forta (tipus 1): obliga a la construcció d’un determinat percentatge d’HPO durant els propers 20 anys. Independentment del color polític de qui governi, garanteix que joves, persones grans, persones amb rendes més baixes, feines precàries, o afectades per la crisi econòmica, puguin seguir al poble.

Ahir era el darrer dia per presentar al·legacions. No hem vist que l’Ajuntament ho hagi publicat enlloc, i és un tema important ja que afecta directament al model de poble que volem ser pels propers 20 anys. Ens vam assabentar ahir pel matí de casualitat i varem treure temps de sota les pedres (ja sabeu que som experts en pedres) per fer unes al·legacions.

Llegiu-les, hi ha dades molt interessants, es veu clarament com es fa fora joves i gent gran (la nostra piràmide de població no tè res de piràmide, semblen els geps d’un camell), i també s’explica detalladament què implicaria ser a la mateixa categoria que la resta de municipis de l’AMB i l’HPO que s’hauria de fer.

allegacions_Begues_Pla_habitatge_c

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *